Nieuws
22 februari 2008 - Ron Smeets

LG wil marktaandeel van Motorola afsnoepen

Ach, echt verbazingwekkend is de uitspraak die LG's topman Nam Yong deed tijdens een seminar in Seoul niet te noemen.

Het gaat immers zo slecht met Motorola dat iedere concurrent er wel in zal slagen een deel van het marktaandeel van de Amreikaanse toestel fabrikant af te snoepen.

Sterker nog, dat proces is al ruim een jaar in volle gang want Motorola had eind 2007 nog minder dan 15% marktaandeel (wereldwijd), ruim 8 procent lager dan een jaar eerder. Dat leidde er onder andere toe dat zowel Samsung als Sony Ericsson Motorola al gepasseerd hebben in de top 5 van toestel fabrikanten.

LG maakte eerder al bekend dat men dit jaar minimaal 100 miljoen toestellen te willen voorkomen en Nam Yong voegde daar nu aan toe dat de Koreaanse fabrikant inzet op een marktaandeel van 8.3%, ruim 1% meer dan dat men eind 2007 in handen had.Gerelateerde links:
Ericsson heeft interesse in Motorola
'Hello Moto' wordt Goodbye Moto ?!
Omzet Motorola in 2007 met 33% gedaald
LG zet in op 100 miljoen toestellen in 2008
Neemt (Sony) Ericsson Motorola over?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.