Geruchten
05 maart 2015 - Ron Smeets

LG wil een vlaggenschip maken dat boven de huidige G-Series uit stijgt Nieuwe high-end smartphone wordt nog beter, mooier, duurder en krijgt meer 'eigen' onderdelen

Dat LG de G4 niet in Barcelona zou presenteren was al een tijdje duidelijk. De Koreaanse fabrikant kiest er al een paar jaar voor om haar nieuwe vlaggenschip uit de G-Series rond april te onthullen. Deels omdat dat beter aansluit bij de winkellancering en deels omdat dan meer ogen op LG gericht zijn dan in Barcelona waar ze om aandacht moeten concurreren met (grotere) merken als Samsung, HTC, Huawei en Sony.

Het lijkt er echter op dat LG dit jaar, naast de G4 dus, nog een nieuw vlaggenschip gaat uitbrengen. Dat toestel, waarvan verder nog heel weinig bekend is, moet de nieuwe G-Series qua design, bouwkwaliteit en specs gaan overtreffen. Uiteraard betekent dat ook dat het toestel duurder wordt. Koreaanse bronnen noemen een prijskaartje van meer dan 800 euro (1 miljoen Won).

Verder wordt ook gesproken over het feit dat LG voor haar nieuwe 'super vlaggenschip' gebruik wil maken van een eigen processor. Een tijd geleden kondigde de fabrikant de komst daarvan al aan. Er is zelfs al een G3 variant met een eigen fabrikaat LG processor, maar dat is niet de chip die in het toestel dat later dit jaar de G4 moet gaan overtreffen zit.

De vraag is natuurlijk of LG er verstandig aan doet om in april eerst de G4 op de markt te brengen en enkele maanden later een toestel met nog betere specs, design en bouwkwaliteit. Wellicht dat veel LG eigenaren daar op gaan wachten en de G4 overslaan.


Bron