Nieuws
22 maart 2012 - Ron Smeets

LG wil 35 miljoen smartphones verkopen in 2012

LG heeft weer eens haar smartphone verwachtingen wereldkundig gemaakt. Voor 2012 verwacht de Koreaanse fabrikant minimaal 35 miljoen smartphones te gaan verkopen.

Een ambitieuze doelstelling is nooit slecht, maar LG heeft de afgelopen twee jaar al bewezen dat men dit soort hooggespannen verwaqchtingen telkens naar beneden moest bijstellen, nog ver voordat het jaar ten einde was. 

Een jaar geleden voorspelde LG dat men in 2011 minimaal 30 miljoen smartphones wilde gaan verkopen. Medio 2011 werd die verwachting naar beneden bijgesteld (-/- 6 miljoen) door tegenvallende verkopen. Uiteindelijk verkocht LG het afgelopen jaar zo'n 28 miljoen toestellen (smart- en feature phones) minder dan in 2010.

Analisten hebben becijferd dat de Koreaanse fabrikant in 2011 uiteindelijk net iets meer dan 23 miljoen smartphones verkocht heeft. Drie keer zoveel als in 2010, maar dus minder dan de oorspronkelijk verwachtte 30 miljoen en ook net niet genoeg om de naar beneden bijgestelde target te halen.

Ik ben dus zeer benieuwd of LG er dit jaar wel in gaat slagen om haar doelstelling, 35 miljoen smartphones dus, te halen of dat de fabrikant medio dit jaar, voor de derde keer op rij, deze verwachting naar beneden moet bijstellen en uiteindelijk niet blijkt te hebben gehaald. Goede toestellen en dito marketing is geboden. Vooralsnog zijn de tekenen niet bijster gunstig voor LG. Ja, de LG Prada 3.0 is best een goed toestel, maar niet voor de massa. En de L-Series; tsja die moeten zich eerst nog maar eens bewijzen. Mijn eerste indruk daarvan was 'leuk en goedkoop', maar niet bijzonder. De LG Optimus 4X HD is de enige écht high end LG die we binnenkort mogen verwachten. Nou ja, in de tweede helft van 2012 dan... 

Laat ik het zo zeggen. In 2011 had LG mijns inziens, met de Otimus Black, 2X Speed en, in mindere mate, de Optimus 3D, een betere smartphone start. Van de andere kant moet ik ook zeker niet voorbij gaan aan het feit dat LG het in de VS, vooral dankzij haar LTE toestellen, prima presteert. We zullen het wel zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.