Nieuws
21 november 2012 - Ron Smeets

LG: "Wij maken telefoons, geen oorlog"

'Make Love, not War' is een van de bekendste tijdloze one-liners. LG gebruikt in haar nieuwste commercial voor de Optimus G een variant daarvan: 'We Make Phones, not War'.

Op welke oorlogen de Koreaanse fabrikant daarmee precies doelt? Het slepende conflict in het Midden Oosten? Natuurlijk niet! Eerder de slepende patentruzie's in de mobiele wereld?

In de tekst bij de advertentie wordt met name gesproken over de (vele) samenwerkerkingen tussen LG en andere fabrikanten (met name onderdelen- en software leveranciers). En een signaal dat samenwerking meer voordelen heeft dan ruzie maken, maar dat weet ook iedereen. Er wordt, zeker ook in de telecomwereld, alleen niet altijd overeenkomstig gehandeld.

Enfin, LG's 'Make Phones not War' advertentie zal dus wel een 'advies' zijn aan het adres van 'collega fabrikanten' die met elkaar overhoop liggen in tientellen patentruzie's. LG is daar zelf echter ook een van. De fabrikant heeft onder andere een zaak lopen tegen Samsung en wordt zelf ook 'aangevallen'. Kortom, deze advertentie, met de onderliggende boodschap, heeft ook een ietwat 'de pot verwijt de ketel' gehalte ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.