Geruchten
17 december 2013 - Redactie MobileCowboys

LG: wij gaan niet samenwerken met Huawei

De Korea Times meldde gisteren dat LG van plan is om te gaan samenewerken met Huawei. Een vreemd bericht, aangezien je in eerste instantie niet zou verwachten van LG dat zij het nodig hebben om te gaan samenwerken met een ander bedrijf. Met de Nexus 5 en ook de G2 heeft het bedrijf prachtige toestellen op de markt gebracht, die het zeker niet slecht doen. Vooral de Nexus 5 doet het erg goed. Maar LG meldde al vrij snel aan The Verge dat er niets klopt van dit gerucht: ze gaan dan ook absoluut niet samenwerken met Huawei. 

Ondanks LG weinig te klagen heeft, is Huawei inmiddels wel een stapje verder als het gaat om smartphones. Het marktaandeel van het Chinese bedrijf is in korte tijd enorm gegroeid, mede door de goede prijs/kwaliteit-verhouding van de toestellen die zij verkopen. In het geval van budgettoestellen doet Huawei het veel beter dan LG. Deze markt groeit snel, omdat er veel vraag is naar goedkopere toestellen, vooral uit landen als China en India.

Maar een samenwerking tussen LG en Huawei is volgens een woordvoerder van het Koreaanse bedrijf dus zeker niet aan de orde.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl