Nieuws
19 november 2015 - Ron Smeets

LG werkt ook aan een eigen mobiel betaalsysteem

Na Apple en Samsung gaat nu ook LG een mobiel betaalsysteem op de markt zetten. De tweede Koreaanse fabrikant onderhandelt momenteel nog met enkele grote, lokale, credit card bedrijven maar zegt voornemens te zijn de dienst al in december te lanceren.

De naam van LG's mobiele betaalsysteem is nog niet bekend, maar aangezien Apple en Samsung beiden kozen voor 'Pay' gok ik er op dat LG hetzelfde gaat doen. Ik zag ergens al de naam G Pay voorbij komen, maar dat is nog een gerucht. Overigens kondigde LG in oktober, toen de fabrikant haar eerste smartphone met een vingerafdruk scanner onthulde, al aan dat ze van plan was een mobiel betaalsysteem te introduceren.

De vraag is nu natuurlijk of de Koreaanse fabrikant de dienst ook buiten Korea zal lanceren. Vooralsnog wordt dus alleen nog gesproken met lokale credit card maatschappijen. Daarnaast zijn er al heel wat mobiele betaalsystemen, naast die van de genoemde smartphone fabrikanten, die met elkaar concurreren om de gunst van de contactloze, mobiele, betaler. Een (zoveelste) eigen mobiel betaalsysteem van een fabrikant met het relatief beperkte marktaandeel dat LG heeft lijkt op voorhand weinig kans te hebben om een groot succes te worden. Daarom wordt ook gespeculeerd dat LG's betaalsysteem gebaseerd wordt op dezelfde NFC technologie die banken gebruiken voor betaalpassen en smartphone apps om contactloos (mobiel) betalen mogelijk te maken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.