Geruchten
24 november 2014 - Ron Smeets

LG werkt aan een Surface Pro achtige laptop-tablet Hopelijk wel eentje waar je standaard een toetsenbord bij krijgt

Bijna twee jaar geleden presenteerde LG de Tab-Book (foto hieronder). Dat was al een soort van een tablet/laptop in één. Het toetsenbord zat echter wel vast aan dat toestel waardoor hij als tablet, wanneer je het toetsenbord inklapte, wat erg lomp en zwaar was. De Koreaanse fabrikant zou momenteel werken aan een nieuwe hybride die, zo zeggen insiders, op bepaalde punten gelijkenissen vertoont met de Surface Pro 3 van Microsoft. Het toetsenbord zou dit keer afneembaar zijn. Laten we hopen dat LG wel besluit om het toetsenbord standaard erbij te leveren. Bij de dure Surface Pro 3 moet je die namelijk los erbij kopen.

Enfin, officieel heeft LG nog niets bekend gemaakt over een nieuwe laptop-tablet combo. De geruchten gaan wel dat het toestel voorzien wordt van een vierde generatie van de Intel Core processor en een SSD harde schijf. De Tab-Book uit 2013 draaide op Windows 8.1. Dit jaar kwam een Android model uit dus het is nog even afwachten welk OS de Koreanen voor de volgende generatie gaan kiezen. Als de geruchten kloppen natuurlijk. 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.