Geruchten
20 augustus 2015 - Ron Smeets

LG werkt aan een smartwatch met een hoge resolutie en simkaart

Uit documentatie die bij de Amerikaanse FCC gedeponeerd is blijkt dat LG aan een nieuwe, vierkante, smartwatch werkt die voorzien is van een 1.77 inch scherm met een resolutie van 480 x 480 pixels. Dat is dan meteen de smartwatch met de hoogste pixeldichtheid (383ppi). Qua grootte zou hij precies tussen de Samsung Gear S en Apple Watch vallen. Ter vergelijk, de Apple Watch heeft een 1.53 inch scherm met 326 ppi en de Gear S van Samsung een 2 inch scherm met 300ppi.

Bovendien, zo staat in de documenten vermeld, heeft de nieuwe LG smartwatch ook ondersteuning voor mobiele (data)netwerken. Vooralsnog wordt alleen CDMA genoemd hetgeen zou betekenen dat we er in Europa niets aan hebben, maar aangezien het Amerikaanse documentatie betreft hoeft dat natuurlijk nog niets te zeggen. Sterker nog, het feit dat het modelnummer, LG VC100, voorzien is van een 'C' (voor CDMA) doet mij vermoeden dat er ook versies zijn, of komen, die voor andere netwerken geschikt zijn, maar dat is natuurlijk nog niet zeker.

Opvallend vond ik wel nog dat LG, na de G Watch R en Urbane, schijnbaar weer eens gekozen heeft voor het ontwerpen van een vierkante smartwatch. Heel even waren ook enkele afbeeldingen van het nieuwe slimme LG horloge te zien. Die zijn inmiddels offline gehaald, maar natuurlijk niet voordat ze gekopieerd werden ;)

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.