Geruchten
12 maart 2015 - Ron Smeets

LG werkt aan een grotere phablet Informatie van een 5.8 inch LG duikt op bij de FCC

De eerstvolgende LG waar met argusogen naar uitgekeken wordt is natuurlijk de G4. Maar de Koreaanse fabrikant werkt natuurlijk aan meer nieuwe toestellen. Zo werd onlangs bekend dat ze een nieuwe high end smartphone ontwikkelen die boven de G-Series uit moet stijgen.

Vandaag is via de FCC 'een beetje' informatie opgedoken over een mogelijk nieuwe phablet van de Koreaanse fabrikant. De LG-LS770 zou een 5.8 inch scherm krijgen en 79.3 bij 154.1 millimeter groot zijn. En dat was het dan ook meteen. Ow ja, het feit dat het FCC label zichtbaar aan de binnenkant (achterzijde) van het toestel geplaatst is zou kunnen duiden op een verwisselbare accu. Zie ook de afbeelding hieronder.

Voor LG zou het overigens niet de eerste phablet zijn. Vorig hadden ze al de 6 inch LG G Flex, en enkele maanden later ook de 5.5 inch LG G3 Stylus. Die eerste was, met zijn gebogen scherm en 'flexibele' behuizing, meer een probeersel en de tweede hooguit een mid-range toestel. Welke positie de LG-LS770 gaat in nemen is nog niet te zeggen.

Gespeculeerd wordt dat de winkelnaam van het toestel LG G Pen zou kunnen worden. Ook dat zegt nog niets over het feit of het een instapper, middenmoter of high-end model wordt.

Een Koreaanse bron meldde vandaag nog dat LG mogelijk werkt aan een concurrent voor de Samsung Galaxy Note 4 en de iPhone 6 Plus. Een phablet die volgens anomieme insiders de naam LG G Note gekregen heeft. Die naam, en dan natuurlijk vooral het gebruik van 'Note' lijkt mij zeer onwaarschijnlijk, Maar, deze concurrerende phablet zou dan wel een high end toestel worden. Afwachten dus maar.

Bron (FCC afbeelding), Bron (LG G Note)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.