Toestellen
12 december 2007 - Ron Smeets

LG Viewty nu ook 'thuis' te koop

Dit is toch een beetje de omgekeerde wereld. Normaal brengen de Koreaanse toestelfabrikanten nieuwe toestellen eerst uit op de eigen markt voordat ze de rest van de wereld gaan veroveren.

Bij de Viewty heeft LG echter een andere strategie gevolgd. Die is namelijk eerst in diverse andere landen (met name binnen Europa) gelanceerd en komt nu pas in Korea op de markt. Sterker nog, vorige maand werd het toestel al in landen als Singapore, Hong Kong, Zuid Afrika en Taiwan geintroduceerd.

De reden dat LG hem nu pas op de lokale Koreaanse markt introduceert? Wie zal het zeggen.

Misschien omdat een nieuwe GSM met 5 megapixel fotocamera in Korea, waar modellen met een 7, 8 of zelfs 10 megapixel camera al te koop zijn, geen groot nieuws is. Of omdat een andere concurrent voor de Viewty, je weet wel, die van Apple, daar toch pas over een dik half jaar verwacht wordt en men dus nog tijd genoeg heeft om (te proberen) die strijd te winnen ;-)

In ieder geval wordt de Koreaanse versie van de Viewty wel voorzien van HSDPA support voor datasnelheden tot 7.2 Mbps in tegenstelling tot de 'standaard' 3.6 Mbps waar de Europese versie 'het mee moet doen'.Gerelateerde links:
LG Viewty vanaf vandaag in de winkels
LG Viewty verkoopt als warme broodjes
My First LG? De 'Viewty' aka KU990
LGE KU990 VS Nokia N95
LG introduceert officieel de KU990
Uitgebreide preview van de LG Viewty
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.