Nieuws
24 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

LG verschijnt volgend jaar met Engelse versie Q Voice

Apple kwam met Siri, Samsung kwam met S Voice, Google komt met Google Now en dus kan LG vanzelfsprekend niet achterblijven. Onlangs verscheen Q Voice, die de strijd moet aangaan met de hiervoor genoemde concurrenten. In het eerste half jaar van 2013 verschijnt het Zuid-Koreaanse bedrijf met Q Voice voor de Engelse markt. Er zal gebruik gemaakt worden van de Wernicke engine waardoor de applicatie 'redeneert met een probabilistisch model om het beste antwoord te vinden'. Natuurlijk zal ook deze applicatie niet goed scoren in Nederland, aangezien de ondersteuning voor onze taal zoals gebruikelijk weer overgeslagen wordt.

In tegenstelling tot andere voiceprogramma's krijgt Q Voice volledige controle over het toestel en kan het in principe elke functie begrijpen en toepassen. LG gaat nog een stapje verder en geeft de applicatie zelfs de mogelijkheid om emotioneel te reageren op een vraag waar het geen antwoord op weet. Als voorbeeld vroeg men wat Q Voice had gegeten als lunch, waarna de robot antwoordt met: 'Ik heb 220 volt gegeten. Het was lekker en adembenemend.'

Een maand geleden stond Q Voice nog bekend als Quick Voice, maar nu hebben ze dit toch maar verkort naar Q Voice. Q Voice gebruikt stemherkenningssoftware van Google in combinatie met de eerder besproken Wernicke engine om precieze zinnen en bedoelingen te achterhalen. De applicatie is al beschikbaar voor de 5-inch Optimus Vu en zal in de toekomst ook beschikbaar zijn voor de Optimus LTE II.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl