Toestellen
28 mei 2012 - Ron Smeets

LG verkoopt 3 miljoen LTE (4G) toestellen in 9 maanden

Hier in Nederland (en veel andere Europese landen) is LG zeker niet een van de meest voor de hand liggende keuzes voor smartphone kopers. LG's bescheiden marktaandeel is daar toch wel het bewijs van.

In de VS is dat heel anders. Daar is LG de nummer twee van de totale telefoonmarkt (smart- en feature phones) met een marktaandeel (eind 2011) van 20%. Dat komt onder andere doordat de Koreaanse fabrikant een deal heeft met Verizon, Amerika's grootste provider, voor de levering van 4G LTE toestellen.

Dit weekend maakte LG bekend dat er in negen maanden, wereldwijd, al meer dan 3 miljoen LG LTE toestellen verkocht zijn. Gezien de nog wat beperkte beschikbaarheid van LTE, buiten de VS in ieder geval, zijn dat bepaald geen slechte cijfers voor LG, die wel weer eens een succesje kunnen gebruiken.

Later deze week ben ik overigens aanwezig bij een presentatie op de Universiteit van Utrecht over LTE pilot projecten hier in Nederland. Behalve de Universiteit (studenten dus) zijn daar ook KPN en LG (respectievelijk als netwerk- en toestelleverancier) bij betrokken. Misschien dat beide bedrijven dan ook iets meer gaan roepen over LTE (4G) in Nederland. Zou wel tijd worden dat we de 'pilot' fase overstijgen. Ja, alle drie de grote providers hebben inmiddels 4G netwerken 'online' maar nog altijd op zeer kleine schaal.

Via (Koreaans), Marktcijfers US (eind 2011)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.