Nieuws
16 november 2010 - Ron Smeets

LG verkoopt 1 miljoen Optimus One's in 40 dagen

Als er één fabrikant is die wel weer een succesje kan gebruiken, dan is het LG wel. De Koreanen zijn op mobiel gebied weliswaar nog steeds de nummer drie van de wereld, maar zag haar marktaandeel het afgelopen kwartaal van 10.3 naar 6.6% teruglopen.

Enfin, vandaag heeft LG bekend gemaakt dat de Optimus One, een midrange Android Smartphone, binnen 40 dagen al meer dan 1 miljoen keer over de toonbanken gevlogen is. Iets dat LG nog nooit eerder gepresteerd heeft.

Het moge duidelijk zijn dat het gunstige prijskaartje (rond de 250 Euro) een belangrijke rol speelt bij het verkoopsucces van de Optimus One. Qua specs is het toestel onder andere voorzien van een 3.2 inch capacitief HVGA (320 x 480) touchscreen display, een 3 megapixel camera, quad-band GSM met UMTS en HSDPA support, WiFi, GPS, digitaal kompas, Bluetooth 2.1 met A2DP, een 3.5mm audio aansluiting, 1500mAh accu en Android 2.2 (Froyo).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.