Nieuws
27 januari 2016 - Ron Smeets

LG verkocht meer smartphones in 2015 De Koreaanse fabrikant zal in 2016 twee vlaggenschepen lanceren

2015 was een redelijk jaar voor LG Mobile. De smartphone tak van de Koreaanse fabrikant verkocht in totaal net geen 60 miljoen toestellen. De teller bleef steken op 59.7 miljoen. Dat waren er zo'n 600.000 meer dan het jaar daarvoor.

In het vierde kwartaal verkocht LG 15.3 miljoen toestellen. Goed voor een omzet van 3.83 biljoen Won, ofwel zo'n 3.1 miljard Euro. Vergeleken met een kwartaal eerder steeg de omzet met 12%. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2014 bleef de omzet nagenoeg gelijk.

Verder liet LG alvast weten dat in 2016 twee vlaggenschepen onthuld zullen worden. de G5 zal daar natuurlijk een van zijn. Die wordt rondom het MWC, of iets daarna, verwacht. Het tweede high-end model wordt mogelijk de opvolger van de V10. Dat toestel is sinds deze maand ook in Nederland te koop. De opvolger zal naar alle verwachting in de tweede helft van het jaar onthuld worden. Of we die dan ook voor het eind van 2016 in Nederland zien verschijnen is nog maar de vraag.

LG verwacht dat haar mobiele tak dit jaar meer winst zal maken, maar zegt er niet bij hoeveel.

Bron: LG

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.