Toestellen
09 september 2016 - Ron Smeets

LG V20 komt voorlopig niet naar Europa De Belgische tak van de Koreaanse fabrikant heeft dat bevestigd

LG onthulde enkele dagen geleden de V20. De eerste verrassing was al dat de Koreaanse fabrikant er toch geen 'modulair' toestel van gemaakt heeft. En nu komt uit België het bericht dat de LG V20 voorlopig nog niet op de planning staat voor een Europese debuut.

Op de vraag van een Vlaamse geïnteresseerde die wilde weten wanneer de V20 daar (en dus ook hier) in de winkels zou verschijnen bevestigde de PR afdeling van LG dat het toestel niet naar België gaat komen. Dat is althans zoals de zaken er nu voor staan.

Het duurde vorig jaar overigens ook drie maanden voordat de LG V10 de Nederlandse en Belgische winkels wist te bereiken. Wellicht dat de Koreaanse fabrikant nu hetzelfde tijdpad volgt.

Het feit dat de LG V20 toch geen modulair toestel geworden is vond ik helemaal niet zo'n grote verrassing. Ten eerste was zijn voorganger dat ook al niet en ten tweede heeft LG tot op dit moment nog geen al te grote (verkoop)successen geboekt met de modulaire G5.

De LG V20 is echter wel een bijzonder toestel. Hij heeft wederom een tweede, always-on, scherm en het wordt de eerste Android Nougat smartphone. De overige specs zijn ook bepaald niet slecht te noemen. Eigenlijk is de V20 zelfs iets meer 'high eind' dan de G5. Niet alleen vanwege het tweede scherm en het grotere, 5.7 inch, primaire display, maar toch ook omdat het toestel twee camera's, van 16 en 8 megapixel, aan de achterzijde heeft en uitgerust is met een iets 'dikkere' accu (3200 vs 2800mAh). En voor zover bekend zijn er nog geen exemplaren van die accu geëxplodeerd. Wellicht dat de LG V20 dus ook nog een goed alternatief blijkt te zijn voor de Galaxy Note 7 ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.