Toestellen
12 juni 2009 - Ron Smeets

LG Tritan lijkt wel op de G1 maar heeft geen Android

Of we deze LG ook hier in Europa zullen gaan zien is niet bekend en normaal zou ik er weinig aandacht aan schenken maar gezien LG's iPhone kopieerpraktijken met de Arena kon ik deze G1 look-a-like (nou ja, een beetje dan) niet links laten liggen.

De LG Tritan AX480 heeft nagenoeg dezelfde slide-out formfactor als de T-Mobile G1. Qua specs zijn er echter wel wat verschillend. Om te beginnen draait er geen Android. Verder heeft de LG Tritan GPS aan boord, een 3 megapixel camera, EV-DO support (Amerikaanse markt), microSD geheugenkaart en E-mail support.

Zoals gezegd is de LG Tritan waarschijnlijk niet op de Europese markt komen. Het toestel kost, met abonnement, zo'n 180 Euro bij Alltel in de VS.

Wat betreft de gekopieerde G1 formfactor vraag ik me toch echt af waarom LG dit doet. Ze hebben het volgens mij niet nodig. Ik bedoel, de Chocolate en de Shine waren toch best unieke ontwerpen. Kwalitatief geen hoogdravende toestellen, maar ze gaven LG wel een eigen gezicht en hebben de Koreaanse fabrikant ook buiten Korea definitief op de kaart gezet. Daarom deze oproep aan LG: stop met die (goedkope) kopieerpraktijken, ga weer unieke toestellen maken en steek wat meer energie in de kwaliteit van zowel hard- als software. Volgens mij werpt dat uiteindelijk meer vruchten af dan het kopieren van anderen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.