Toestellen
24 oktober 2005 - Ron Smeets

LG stort zich op mobiele toestelmarkt

De introductie van een viertal nieuwe toestellen. De prominente aanwezigheid in de afgelopen maanden op enkele Aziatische telecom beurzen. Het moge duidelijke zijn dat LG voornemens is om zich ook in de mobiele markt een respectabele prositie te verwerven.

Wij meldden vorige maand al de komst van een high-tech 5 Megapixel design camphone. Dit weekend introduceerde de Koreaanse Telco in Taiwan dus vier nieuwe toestellen, varierend van ultraplat- tot ultracompleet.

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de G832, een toestel met een bijzonder design en functioneel ontwerp dat de betekenis van flip- of twist model totaal om z'n kop zet.

Tekst-herkenning (OCR software) en een 2.2inch kleurenscherm zijn slechts twee van de vele opties. Enige nadeel is de relatief 'ouderwetse' 1.3 MP cam die niet echt meer bij dit toestel past.

Behalve de G832 is ook de ultraplatte G912 inmiddels in Taiwan en China te krijgen. Opvallend is dat dit toestel wel al een 2MP cam heeft. Verder lijkt ie verdacht veel op de RAZR.

Als laatste werden ook de C258 en G259 sliders uitgebracht. Beide toestellen zijn kwa functie's en design exact gelijk, ware het dat de 'C' speciaal voor CDMA netwerken geschikt is en de 'G' bedoeld is voor de GSM standaard.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.