Nieuws
20 augustus 2010 - Ron Smeets

LG stelt smartphone verwachtingen voor 2010 naar beneden bij

Nog geen tien dagen geleden sprak LG de verwachting uit dat men dit jaar nog 6 miljoen smartphones zou gaan verkopen. Ik berekende, op basis van de kwartaalcijfers, toen al dat de Koreaanse fabrikant een hele kluif zou hebben om die verwachting waar te maken.

Welnu, vandaag blijkt dat LG haar smartphone verwachtingen voor 2010 naar beneden heeft bijgesteld. In een interview met de WSJ wordt nu gesproken over de verkoop van 5 miljoen smartphones, en nog 10 nieuwe modellen, in 2010.

Toen LG tien dagen geleden de verwachting uitsprak dat men dit jaar 6 miljoen smartphones zou gaan verkopen werd daarbij ook vermeld dat 4.2 miljoen van die toestellen met Android uitgerust zouden zijn. Omdat LG verder alleen gebruik maakt van Windows Phone kon je concluderen dat ze dus verwachtten om 1.8 miljoen van die smartphones te verkopen. Als we met de nieuwe verwachtingen dezelfde verhouding aanhouden (70% Android), dan komt dat nu dus neer op 3.5 miljoen Androids en 1.5 miljoen Windows Phone toestellen.

Dan is er nog iets opvallends gebeurd bij LG deze week. Maandag riep een van de LG bobo's echter dat hij verwacht dat Windows Phone 7 het uiteindelijk beter gaat doen dan Android in de Smartphone markt. OK, daarbij werd niet expliciet gezegd dat dat ook dit jaar al het geval zou zijn, maar opvallend is het wel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.