Toestellen
03 juni 2007 - Ron Smeets

LG Simpure L2, de GameBoy Advance GSM. . .

Niet kwa functionaliteit of zo, maar het ontwerp voor deze nieuwe slider is bedacht door dezelfde persoon die ook de GameBoy Advance bedacht heeft, Gweneal Nicholas.

De Simpure L2 is 'n eenvoudig toestel (wat eigenlijk uit de naam al duidelijk wordt) in een fraai jasje. Helaas is ie ook, net als de GameBoy Advance, wat aan de dikke kant met 17.6mm.

Hoewel hij voorlopig alleen voor de Japanse markt (exclusief voor NTTDoCoMo) bedoeld is, zie ook het keypad op de foto's na de klik), is ook rekening gehouden met een eventuele release in de rest van de wereld. De Simpure L2 werkt namelijk op GSM netwerken met 3G en GPRS support en is onder andere geschikt voor NTTDoCoMo's World Wing service (Global Roaming).

Verder heeft de Simpure L2 ook een 2.2inch kleurendisplay (176x220), 1.3MP camera en hij weegt 110 gram.

Via: Akihabara, foto's: Engadget MobileGerelateerde links:
UMTS Shine in Koreaanse winkels
NTT Docomo en KDDI tonen hun lente collectie
LG designers in de prijzen
DoCoMo mobieltjes worden GSM compatible
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.