Toestellen
29 oktober 2007 - Ron Smeets

LG Shine van 'hout'

Hij zal (voorlopig) niet hier in Nederland of België te koop zijn maar in Korea heeft LG vandaag een nieuwe telg van de Shine familie geintroduceerd.

De Shine Wood is een clamshell uitvoering van de populairste LG GSM van dit moment die er, zoals de naam ook al doet vermoeden, van buiten uitziet alsof hij van hout gemaakt is.

Echter, bij de productie van de Shine Wood is geen gram echt hout gebruikt maar een high-tech (verf)coating die het toestel een 'houten' look-and-feel geeft.

Qua specs verschilt de LG Shine Wood niet veel van de originele clamshell versie. Hij heeft dezelfde 2 megapixel camera, een MP3 speler en Bluetooth. Speciaal voor de Koreaanse markt heeft LG wel DMB TV en een electronisch woordenboek toegevoegd, maar dat had de lokale standaard versie van de clamshell Shine ook al aan boord.

Het toestel heeft verder nog een 2.2 inch primair display en een 1.1 inch extern schermpje.Gerelateerde links:
Low-end Shine KX256 voor de Chinese markt
UMTS Shine in Koreaanse winkels
Candybar Shine het eerst naar Rusland
LG Shine populairder dan de Chocolate
‘TV Versie’ van de LG Shine
Clamshell en gouden versie van de LG Shine in Korea
LG Shine: nog vaker poetsen dan de Chocolate
Design uitvoering van de LG Shine
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.