Toestellen
13 februari 2007 - Ron Smeets

LG Shine: nog vaker poetsen dan de Chocolate

Gisteren kondigde LG tijdens het tweede deel van haar persconferentie de Shine serie aan. Twee toestellen waarvan diverse foto’s en specs al een tijdje op het internet circuleren.

Vanochtend heb ik beide toestellen in de handen gehad om ze even uit te proberen en natuurlijk de nodige plaatjes te schieten. Wat meteen opvalt is dat de glimmende en glanzende Shine’s minstens zo gevoelig zijn voor vinger- en vetvlekken als de Chocolate. Op de stand stond dan ook achter elk toestel een aardige dame die telkens als ‘haar toestel’ teruggelegd werd driftig aan het poetsen sloeg.

Zowel de slider als de candybar uitvoering van de Shine liggen lekker in de hand en zijn toestellen waar je mee gezien mag worden. Niet te groot, niet te klein en zeker niet te zwaar. Het display is binnen goed te lezen, maar ik twijfel of dat buiten in de zon ook zo zal zijn. Wat dat betreft zijn de displays van bijvoorbeeld de N93i en N95 van Nokia een stuk helderder.

Verder lijkt het er ook op dat LG wat extra aandacht besteed heeft aan de user interface. Die ziet er in ieder geval een stuk vriendelijker uit dan bij de Chocolate, LG’s eerste wereldwijde verkoopsucces.

En enkele foto's van de Candybar versie van de Shine:Gerelateerde links:
Videoreview van de LG Shine
Ook een candybar versie van de LG Shine op komst?
LG Shine sneller naar Europa dan verwacht
Design uitvoering van de LG Shine
Nog een nieuwe LG, de Shine
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.