Toestellen
17 april 2007 - Ron Smeets

LG Shine nagemaakt door Diamond

Het gerucht gaat dat LG al (juridische) stappen aan het ondernemen is tegen winkels in Hong Kong die deze schaamteloos nagemaakte LG Shine kloon van Diamond in de etalage hebben liggen (meer foto's na de klik).

Hoe dan ook, dit is wel een van de betere fakes die ik de afgelopen tijd gezien heb. De Diamond-Shine, zoals ik hem voor het gemak maar even noem is wel 1 millimeter dikker dan het origineel maar dat wordt weer goedgemaakt doordat hij 4mm smaller en 5mm korter is. Wel moet hij het doen met slechts een 1.3MP cam (ipv 2MP), maar verder lijkt ie sprekend.

In tegenstelling tot het origineel heeft de Diamond versie zelfs een touchcreen display en weegt hij maar 70 gram, bijna een half ons lichter dan de LG Shine. Er zal dan ook geen RVS in gebruikt zijn.

Via: JustAMP.Gerelateerde links:
LG Shine fotoshoot
Design uitvoering van de LG Shine
Clamshell en gouden versie van de LG Shine in Korea
‘TV Versie’ van de LG Shine
Vergulde Shine op eBay te koop
Ook een candybar versie van de LG Shine op komst?
Samsung's eigen 'Shine': de B5000
Candybar Shine het eerst naar Rusland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.