Geruchten
20 augustus 2015 - Ron Smeets

LG registreert diverse 'Edge' merknamen Een LG G Edge met microSD en verwisselbare accu zou mooi zijn, toch?

Samsung is redelijk succesvol met haar 'Edge' design toestellen en dat is bij LG kennelijk (ahum) ook doorgedrongen. Daarom heeft de tweede Koreaanse fabrikant onlangs ook diverse 'Edge' merknamen geregistreerd. Of er ook daadwerkelijk LG smartphones komen met gebogen schermen is nog niet bekend. Bovendien lijken sommige namen, zie de lijst hieronder, niet bijzonder geschikt. Een beetje 'krom' Engels zelfs.

- Super Edge
- Dual Edge
- Upper Edge
- Dual Side Edge
- Side Edge
- Double Edge
- Two Edge
- G Edge

De naam die er natuurlijk als eerste uit springt is 'G Edge'. Misschien dat we binnenkort een G4 variant, of misschien wel die nieuwe high-end smartphone die LG een tijdje geleden al 'aankondigde', met een gebogen scherm.

Zoals gezegd lijken sommige namen niet echt geschikt om te gebruiken als toestelnamen. Ik bedoel, Two Edge? Als LG G Two Edge misschien, maar niet op zich zelf staand. En Upper Edge lijkt mij ook raar, al heeft LG in het verleden, in de strijd met Samsung om de eerste generatie gebogen schermen het natuurlijk ook anders aangepakt. De G Flex was in de lengte gebogen terwijl de Galaxy Round in de breedte gebogen was. Wie weet komt er wel een LG met een gebogen scherm aan de boven- en onderzijde van het toestel.

Ik denk zelf dat LG er goed aan zou doen om met een of twee Edge design smartphones op de proppen te komen die, in tegenstelling tot de Galaxy S6 edge (Plus)een verwisselbare accu en microSD support hebben. Enfin, er kan genoeg gespeculeerd worden de komende periode. De tijd zal leren of LG inderdaad smartphones met 'Edge' schermen gaat verkopen.

Via