Toestellen
03 augustus 2010 - Ron Smeets

LG presenteert de Wink Series, toestellen met een knipoog ;)

LG heeft deze week weer een nieuwe toestelfamilie gepresenteerd, de Wink, een naam met een knipoog ;-) De Koreaanse fabrikanten zijn daar de laatste tijd goed in. Zo kenden we van LG natuurlijk al de Cookie serie en heeft Samsung de Corby familie.

LG introduceert nu dus de LG Wink T300, de LG WInk Style T310 en de LG Wink 3G T320 (foto hiernaast). Dit zijn allemaal zogenaamde touchscreen only toestellen en gezien de specs die tot nu toe bekendgemaakt zijn zullen de prijskaartjes niet al te gepeperd worden. Ik schat tussen de 100 en 175 Euro.

Elk toestel in de Wink serie heeft onder andere een 2 megapixel camera, 3.5mm audio aansluiting en microSD geheugenkaart gleuf. De User Interface wordt beschreven als een 'cartoon-style' UI. Iets vergelijkbaars zagen we eerder onder andere al bij de Samsung Corby. Het moge duidelijk zijn dat LG zich bij de ontwikkeling van de Wink Serie zich daar een beetje op gericht heeft. De vraag is alleen wanneer de eerste Wink modellen met een slide-out qwerty toetsenbord gaan komen

De Wink T300, het instapmodel, beschikt verder over een 2.4 inch touchscreen display met QVGA resolutie. De Wink Style T310 heeft een 2.8 inch display en lijkt met zijn ronde vormen nog het meest op de Samsung Corby. De Wink 3G T320 wordt het 'topmodel' met 3G en (push) email support. Van deze laatste dook eerder deze week ook al een afbeelding op. Dat was welliswaar de T325 maar dat ietwat afwijkende typenummer zal te maken hebben gehad met de regio waarvoor hij beschikbaar gaat komen.

De LG Wink T300: LG-Wink-T300

De LG Wink Style T310: LG-Wink-Style-T310

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.