Toestellen
08 januari 2010 - Ron Smeets

LG presenteert de GW990

Een van de meest bijzondere toestellen die deze week in Las Vegas tijdens de CES officieel onthuld werd is zonder enige twijfel de LG GW990. Niet alleen vanwege het 4.8 inch (!) 21:9 touchscreen display (1024 x 480) maar vooral ook omdat dit de eerste Linux smartphone van deze Koreaanse fabrikant wordt die voorzien is van het Moblin (Mobile Linux) OS.

Het duurt overigens nog even voordat we de GW990 in de winkels kunnen gaan bewonderen want de release staat gepland voor ergens in de tweede helft van dit jaar.

De LG GW990 is verder voorzien van, WiFi, 3G en HSPA support, een 5 Megapixel camera, WiFi, (a)GPS, LG's 3D S-Class UI, HD Video playback, 3D Gaming en een Intel Moorestown processor. Natuurlijk zijn er ook al video's van het toestel. Die geven een beter beeld van de afmetingen. Ziet er bepaald niet slecht uit. Hopelijk heeft LG dit toestel in Barcelona ook bij zich in hun paviljoen ;-)

LG-GW990-b LG-GW990-c LG-GW990-d LG-GW990-e

Foto's: Engaget

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.