Toestellen
20 november 2008 - Ron Smeets

LG Prada II van dichtbij bekeken

De eerste samenwerking tussen LG en Prada was een redelijk succes. Toegegeven, de 'fashionable' LG Prada is, mede gezien zijn prijs, niet de grote iPhone concurrent geworden zoals de Samsung Omnia (die natuurlijk pas véél later op de markt kwam), maar het toestel heeft voldoende aandacht gecreeerd voor zowel LG als Prada.

Begrijpelijk dus dat de twee bedrijven een hele tijd geleden, getuige deze geruchten en sneak preview, al besloten hun samenwerking met de introductie van de LG Prada II een vervolg te geven.

CNet kreeg deze week de kans een exemplaar van dichtbij te bekijken. Bovendien kregen ze er meteen een exemplaar van de LG Prada Bluetooth watch bij.

Het grote voordeel van de LG Prada II is zonder enige twijfel de aanwezigheid van een fysiek, uitschuifbaar, qwerty toetsenbord. Helaas is daaraan ook meteen een van de grootste nadelen verbonden; het toestel is nu namelijk 17 millimeter dik.

De eerste indruk van het toestel, zo meldt CNet, bijzonder goed. De touchscreen bediening en UI zijn een stuk gebruiksvriendelijker geworden en het qwerty toetsenbord heeft de juiste afmetingen om relatief makkelijk te kunnen typen. De 5 megapixel camera kan behalve foto's ook video opnames maken en net als de Viewty heeft hij een zogenaamde slow-motion opname functie waarbij de video met 120 beeldjes per seconde wordt opgenomen. Speel je die vervolgens op normale snelheid af (30fps), dan krijg je een aardig slow-motion effect.

Verder heeft de Prada II 3G/HSDPA (max. 7.2Mbps) support, WiFi,een 3 inch WQVGA touchscreen display (400x320 pixels), Bluetooth met A2DP, USB 2.0, FM Radio, TV-Out, microSD geheugenkaart optie (max. 8GB), quad-band GSM support en een 950mAh accu. Het enige wat we hier dus echt missen is een GPS ontvanger.

CNet had, zoals gezegd, ook een exemplaar van de LG Prada Bluetooth watch erbij gekregen. De werking daarvan is gelijk aan de Sony Ericsson Bluetooth horloges naar de Prada versie ziet er wel beduidend anders uit (fot hieronder). Ik kreeg gelijk een zeventiger-jaren-Seiko-LCD-horloge gevoel bij het zien van deze foto.

Als LG en Prada de belofte die ze tijdens de introductie van het toestel deden daadwerkelijk waarmaken dan zal de LG Prada II nog voor het eind van dit jaar ook bij ons in de winkels liggen. Vooralsnog kom ik hem alleen bij een paar online shops tegen die hem wel al vewrkopen maar nog niet kunnen leveren.

UPDATE (10u30): Zul je net zien. Schijnbaar is het toestel vanaf vandaag via diverse webshops en winkels in Nederland te koop, zo meldt GSM Helpdesk. In de lijst met retailers zie ik onder andere Typhone, FemmeFone en ICTango staan. Goed nieuws voor Prada fans dus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.