Toestellen
13 oktober 2008 - Ron Smeets

LG Prada II officieel aangekondigd

LG en Prada hebben vandaag bekend gemaakt dat er nog dit jaar een tweede versie van de LG Prada in de winkels zal verschijnen.

Afbeeldingen en specs van het toestel, de Prada II, waren enkele maanden geleden al in het geruchtencircuit opgedoken en die, zo blijkt nu, kwamen aardig in de buurt van de waarheid.

De Prada II, ofwel LG KF900, wordt een 3G/HSDPA (max. 7.2Mbps) toestel met een volledig (slide-out) qwerty toetsenbord, een 5 megapixel camera en WiFi.

Ondanks de aanwezigheid van een fysiek qwerty toetsenbord vallen de afmetingen, en dan vooral de dikte, van de KF900 alleszins mee. Hij meet 104.5 x 54 milimeter en is slechts 16.8mm dik.

Verder heeft de Prada II een 3 inch WQVGA touchscreen display (400x320 pixels), Bluetooth met A2DP, USB 2.0, FM Radio, TV-Out, microSD geheugenkaart optie (max. 8GB), quad-band GSM support en een 950mAh accu. Het enige wat we hier dus echt missen is een GPS ontvanger.

Het toestel zal nog dit kwartaal (Q4) in de volgende landen op de markt komen: Italië, Groot Britannië, Duitsland, Spanje en Nederland. De prijs zal rond de 600 Euro liggen (excl. abonnement).

Via: DailyMobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.