Toestellen
06 juni 2007 - Sebastiaan van der Meer

LG Prada eerste indruk

Eindelijk ligt hij dan in de winkels. De LG Prada, er is al veel over geschreven en gediscussieerd.

Toen ik de doos binnen kreeg, zag ik iets wat ik totaal niet verwachtte.De LG Prada zit namelijk verpakt in een doos die meer wat weg heeft van een doos met illegaal vuurwerk erin dan een luxe toestel.

Gelukkig als je de kartonnen doos openmaakt zie je een zwarte doos waar groot Prada opstaat.

Wanneer je het de doos met Prada openmaakt zie je het mooie zwarte toestel al liggen. Als eerste valt natuurlijk het grote scherm op.

Wanneer je verder gaat graven zitten er onder het bovenste gedeelte nog een hele grote doos vol met accessoires. Het toestel is trouwens verbazingwekkend licht. Een paar leuke extra accessoires zijn een leren draagtasje voor je Prada en een schoonmaakdoekje. Na het toestel te hebben aangeraakt weet ik ook meteen waar het mooie doekje voor is. Je zit natuurlijk de hele tijd met je vingers aan het scherm en dat blijft niet onopgemerkt.

Het is wel even wennen zonder pennetje. Even een tip tussendoor voor de mensen die een LG Prada willen aanschaffen, haal eerst het plastic folie van het beeldscherm af. Wanneer je dit namelijk niet doet gaat het touch screen erg langzaam en moeilijk.

Wanneer je het toestel aandoet krijg je meteen groot in beeld PRADA te zien. Het lijkt wel alsof ik in de jaren 60 ben terug gekeerd, want alles is zwart wit. De klok die op het grote beeldscherm zichtbaar is kun je door middel van je vingers over het scherm bewegen.

Het zwart witte scherm doet sjiek aan, maar het begint naar een tijdje te vervelen. Daarom heeft LG ook nog andere thema’s dan alleen het Prada Thema. Ik heb hem in de blauwe stand gezet en dan heeft het toestel ineenkeer een stuk meer kleur. Ik vind dit persoonlijk veel en veel mooier dan het zwart witte waar hij oorspronkelijk op staat ingesteld. Wel is het erg toevallig dat de Prada ook een vis thema heeft, die wel heel veel weg heeft van het thema dat bij de I-Phone ook steeds in beeld is.

Het sms ‘en en nummers intoetsen gaat met het grote touch screen soms nog wel erg traag. Dit vind ik persoonlijk een minpuntje. Ook wil de scroll balk soms niet wat de gebruiker wil.

Het menu vind ik over het algemeen erg overzichtelijk en is gemakkelijk te gebruiken. Wanneer je foto’s wilt maken met de Prada is dit ook van redelijke kwaliteit. Oké je hebt dan toestellen op dit moment van 5mp . Bij de Prada gaat het uiteraard niet om de camera. Dit toestel valt echt in de categorie style phone’s .

Wat ik wel helemaal te gek vind is dat je de muziek speler kan bedienen met je vingers. Je kunt het nummer doorspoelen door middel van je vingers over de tijd balk heen te schuiven. De muziek kwaliteit vind ik alleen wat tegenvallen in vergelijking met andere toestellen die op dit moment op de markt komen.

Ik heb het toestel nog niet helemaal verder uitgetest, maar over het algemeen vind ik het een leuke toevoeging aan de collectie van LG. LG probeert op dit moment met de Shine ,Choclate en nu dus met de Prada een statement te zetten in de luxere telefoons.

Voor mensen die alles moeten hebben van Prada zal dit echt een hebbedingetje worden. Naar mijn mening zal het toestel wel goed verkocht worden, maar zal het geen regelrechte verkoop hit worden. Daar is het toestel te apart voor.

Wel is het leuk om te zien hoe nou een toestel werkt met alleen maar een touch screen. Voor de mensen die helemaal weg zijn van een toestel met alleen maar een touch screen komt er dus binnenkort nog de HTC elf en aan het eind van het jaar wordt de I-Phone verwacht.Gerelateerde links:
LG Prada vanaf vandaag in de winkels
17 Regels voor het mogen verkopen van de LG Prada
LG KS20: De Prada, maar dan beter?
Ook een Bluetooth headset van LG en Prada
LG Prada alleen achter glas te bewonderen
LG en Prada houden van elkaar
Prada en LG komen met een nieuw luxe GSM merk
Over de auteur: Sebastiaan van der Meer