Toestellen
24 november 2011 - Ron Smeets

LG Prada 3.0 komt begin 2012

De afgelopen maanden is een nieuwe LG Prada, met codenaam K2, al een aantal keren opgedoken. LG en Prada maakten vandaag bekend dat de LG Prada 3.0 begin volgend jaar op de markt zal verschijnen.

Of dat inderdaad het toestel is dat dus al in tijdje in het geruchtencircuit te zien is werd op dit moment nog niet gezegd, maar die kans lijkt wel groot.

LG en Prada deden deze mededeling in het persbericht waarin beide bedrijven de verlenging van hun samenwerking in de mobiele telefoonmarkt bekend maakten. Daarin staat letterlijk: "PRADA en LG Electronics (LG) hebben vandaag hun exclusieve partnerschap rond mobiele telefoons vernieuwd tijdens een plechtigheid in het Zuid-Koreaanse Seoul. Voortbouwend op hun eerdere succes werken de twee bedrijven nu aan de PRADA Phone by LG 3.0, die begin 2012 gelanceerd wordt." Verderop schrijven LG en Prada nog: "De focus ligt op onderscheidende aspecten van de smartphone, variërend van software en de gebruikersinterface tot aan het design en de verpakking."

Over de specs van de LG Prada 3.0 werd op dit moment nog niets gezegd. We zullen het dus nog even moeten houden bij de onbevestigde informatie uit eerdere geruchten. Daarin werd onder andere gesproken over een Android smartphone met een 4.3 inch NOVA display, twee camera's (8MP aan de achterzijde en 1,3MP boven het display), 16GB geheugen, Android 2.3 (Gingerbread) en HSPA+ support tot maximaal 21Mbps. Ik mag echter hopen dat het toestel dat begin 2012 uit komt tegen die tijd al voorzien zal zijn van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

UPDATE (15u43): LG heeft zelf via Twitter de eerste (concept) tekeningen van de LG Prada 3.0 vrijgegeven. Het toestel lijkt inderdaad op die uit de eerdere geruchten (zie hieronder) maar heeft, zoals in de reacties ook al geopperd werd, ook veel weg van de Nokia N9 en Lumia 800.

De eerder opgedoken video, en nog twee grotere foto's:

LG-Prada-K2-Rumor-2710-a1 LG-Prada-K2-Rumor-2710-b1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.