Toestellen
01 oktober 2009 - Ron Smeets

LG POP GD510 onthuld

LG was zo ongeveer de eerste fabrikant die met de Cookie (KP500) op het idee kwam een compacte, goedkope touchscreen telefoon op de markt te zetten. Met de onthulling van de LG POP (GD510) borduurt de Koreaanse fabrikant deels voort op dat concept. De LG POP is, zo meldt LG, het meest compacte 3 inch touchscreen toestel ooit gemaakt. Ach, we weten allemaal dat dit soort records in de mobiele wereld niet lang stand houden, maar goed.

De meest opvallende feature van de LG POP is mijnsinziens de zonnecel aan de achterzijde van het toestel. Die zorgt ervoor dat je het toestel, bij voldoende zon- en daglicht natuurlijk, minder vaak aan de lader hoeft te hangen. Op de foto's is echter ook een versie te zien zonder zonnecel lader op de achterzijde. Het lijkt er dus op dat dit een optionele functie zal zijn.

De LG POP is, voor een toestel met een 3 inch WQVGA touchscreen display, bijzonder compact uitgevoerd. Verder heeft het toestel onder andere een 3 megapixel camera, 8GB intern geheugen, tri-band GSM, Bluetooth, een multimedia speler en FM Radio Tuner. Opvallend is ook dat de LG POP maar één, multifunctionele, toets op de voorzijde heeft. Deze kleurt groen als je wilt gaan bellen en rood als je aan het bellen bent om aan te geven dat het dan de 'hang-op-knop' geworden is.

De prijs van de LG POP is nog niet bekend gemaakt, maar volgens LG zal het toestel in Oktober al in diverse Europese landen op de markt komen.

LG-POP-GD510-Back LG-POP-GD510-Back-non-solar LG-POP-GD510-Front

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.