Toestellen
31 augustus 2005 - Ron Smeets

LG P7200: Nog een RAZR lookalike

De Motorola RAZR lijkt een trend te hebben ontketend bij ontwerpers van GSM's die moet leiden tot steeds slimmere en met name plattere toestellen.

De volgende in de rij is toch wel de LG P7200. De invloeden van de RAZR zijn overduidelijk zichtbaar in het ontwerp maar, net zoals Samsung, met de V740, heeft ook LG ervoor gekozen om het toestel wat meer smartphone functies te geven dan Motorola.

Met een 2MP cam, Bluetooth en alle gangbare smartphone gadgets is het toestel toch niet meer dan 17mm dik. Het enige dat ie echt mist is UMTS. Voor een Smartphone die nu pas op de markt komt is dat ons inziens een must-have.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat LG gedacht heeft dat UMTS een overbodige luxe is voor de Russische markt, aangezien het toestel in eerste instantie alleen daar in de schappen komt te liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.