Nieuws
18 maart 2007 - Ron Smeets

LG organiseert Amerikaanse SMS kampioenschappen

En zoals je dat van een land als Amerika mag verwachten mag de winnaar zich op iets meer verheugen dan een gouden RAZR die vorig jaar bij de Nederlandse variant als hoofdprijs werd uitgerijkt, wat op zich natuurlijk ook gewoon een super prijs was, begrijp me niet verkeerd.

LG organiseert dus de Amerikaanse SMS kampioenschappen waarbij behalve voor de titel en eeuwige roem gestreden wordt om een hoodprijs van 25.000 dollar. Om er zeker van te zijn dat iedereen gelijke kansen heeft mogen de deelnemers alleen met de LG V en enV toestellen meedoen.

Beide toestellen hebben een QWERTY toetsenbord, maar zoals ik het vorig jaar begreep van enkele deelnemers aan de Nederlandse SMS wedstrijd is dat voor geoefende SMS-ers eerder een nadeel dan een voordeel.

Net als hier in Nederland worden er ook in de VS een aantal voorronden georganiseerd. De winnaar van elke voorronde mag op 21 April meedoen aan de finale in New York waar voor de uiteindelijk SMS kampioen 25.000 dollar klaar ligt.Gerelateerde links:
Winnaar NK SMS in 40.23 seconden
Telfort's eerste NK SMSen
Wereldrecord SMS-en onder de minuut
SMS eindelijk ook succesvol in USA
Amerikaan herovert sms-record
Foto's en Video's NK SMS online
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.