Nieuws
26 mei 2011 - Ron Smeets

LG Optmus Pad over vier weken naar Nederland voor 899 Euro

LG heeft middels een persbericht bekendgemaakt dat de eerst tablet van deze Koreaanse fabrikant, de LG Optmus Pad, over een week of vier (eind juni) in Nederland te koop zal zijn. Het prijskaartje zal menigeen zo op het eerste oog wel laten schrikken: 899 euro!

Dat is namelijk ongeveer gelijk aan hetgeen in Engeland door CarPhone Warehouse gevraagd wordt, maar 100 euro duurder dan de Franse prijs en zelfs bijna 300 euro duurder dan de losse prijs in Canada!

LG Optimus pad eind juni in NL voor 899 euro

Ok, voor dat geld krijg je er wel een hoesje en twee 3D brillen bij, maar als je de winkelprijs van deze accessoires bij elkaar telt dan kom je uit op ca. 160 euro (60 euro per bril en 40 euro voor het hoesje). Zonder de accessoires zou de LG Optimus Pad dan een winkelprijs hebben van ca. 739 euro. Dat is voor een 8.9 inch tablet nog altijd behoorlijk prijzig maar het feit dat de LG tablet voorzien is van 3D camera's en ook 3D content kan afspelen is ook wat waard natuurlijk. Iedereen moet voor zichzelf maar bepalen of hij/zij 899 euro uit wil geven voor een dergelijke tablet. Overigens

Los van de 3D features (oa. twee 5 megapixel camera's) is de Optimus Pad qua specs onder andere voorzien van Android 3.0 (Honeycomb), een 1GHz dual core NVIDIA Tegra2 processor, 8.9 inch touschreen 3D display (1280 x 768 pixels), HDMI uitgang, WiFi, 32GB opslag capaciteit en DLNA support.

Persbericht LG Optimus Pad

Amstelveen, 24 mei 2011 - LG Electronics (LG) introduceert de LG Optimus Pad, een volwaardig en innovatieve Android-tablet. Deze tablet is ontworpen om de volle kijkervaring te bieden, maar is toch makkelijk met één hand vast te houden. Eind juni zal de Optimus Pad in een limited edition beschikbaar zijn bij o.a. BelCompany en The Phone House voor 899 euro inclusief een bijpassende leather-case en twee 3D-brillen.

De LG Optimus Pad heeft een scherm van 8,9 inch en maakt bediening met één hand makkelijk door het comfortabel ontwerp. Dankzij zijn beeldverhouding van 15:9 en decodering in Full-HD (1080p) biedt de LG Optimus Pad een uitgebreide multimedia-omgeving op een breedbeeldscherm met een WXGA-resolutie van 1280 x 768 pixels. Het nieuwe toestel is voorzien van Android 3.0 Honeycomb, de nieuwste versie van Google. Deze is geoptimaliseerd voor tablets met een verbeterde en intuïtieve ervaring, gelijkaardig aan die van een PC.

De tablet van LG draait op een NVIDIA Tegra 2 dual-coreprocessor van 2x 1 GHz, die garant staat voor ongeëvenaarde prestaties en energiebeheer. Door de superieure graphics en multitasking die NVIDIA Tegra 2 biedt, kunnen op de LG Optimus Pad verschillende apps tegelijk actief zijn en wordt omgaan met zware multimediabestanden een fluitje van een cent.

Bovendien is de LG Optimus Pad ’s werelds eerste tablet met ingebouwde 3D-camera, waarmee de gebruiker levendig beeld- en videomateriaal in HD kan vastleggen om te bekijken op een 3D-tv of om online te delen via YouTube 3D.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.