Toestellen
11 februari 2012 - Ron Smeets

LG Optimus Vu naast de Samsung Galaxy Note gekiekt

Enkele dagen geleden postte LG al een teaser video van de Optimus Vu online. Daarop was nog niet veel meer te zien dan dat het toestel een 5+ inch, 4:3, display krijgt. De Optimus Vu wordt hoogstwaarschijnlijk later deze maand in Barcelona, op het MWC, officieel onthuld.

Nu is een foto opgedoken waarop de LG Optimus Vu te zien is naast die andere 5+ inch smartphone uit Korea, de Samsung Galaxy Note. Die heeft immers een 16:9 scherm en is daardoor duidelijk minder breed.

De LG ziet er niet slecht uit op deze foto, maar ik vraag mij wel af hoe de Optimus Vu met één hand te bedienen zal zijn. Dat is namelijk bij de Galaxy Note al een hele uitdaging en de Optimus Vu wordt door de 4:3 schermverhouding duidelijk nog iets breder.

Behalve de foto van de Optimus Vu en de Galaxy Note heeft de Koreaanse bron van deze afbeelding ook nog een screenshot van de Optimus Vu User Interface gepost. Daarop is te zien dat het toestel vermoedelijk, net als de Galaxy Note, een stylus meegeleverd krijgt waarmee je kunt tekenen en het toestel (de UI) kunt bedienen. Enfin, kijk zelf maar:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.