Toestellen
19 februari 2012 - Ron Smeets

LG Optimus Vu met 'Rubberdium pen' onthuld

Een week voor het MWC heeft LG de Optimus Vu officieel onthuld, in Korea. In een eerdere teaser video werd al duidelijk dat deze Android smartphone en groot scherm zou krijgen met een 4:3 beeldverhouding.

Op de foto's hiernaast en -onder is te zien wat dat betekent voor het design en uiterlijk van de Optimus Vu. Het toestel is met 8.5mm erg dun, maar hij is wel bijna 14 centimeter hoog en ruim 9 centimeter breed. Daarmee is de Optimus Vu ruim 1 centimeter breder dan de grootste smartphone van dit moment, de Samsung Galaxy Note.

Enfin, zoals ik eerder al schreef betwijfel ik of een toestel met deze afmetingen nog goed, met één hand, te bedienen zal zijn. Dat is bij de Galaxy Note al een hele uitdaging en aangezien de Optimus Vu ruim 10% breder is zal die uitdaging daar alleen maar groter worden.

Goed, genoeg daarover. Dat wordt iets om te testen als ik het toestel, volgende week, in mijn handen krijg. De LG Optimus Vu wordt eerst in Korea officieel onthuld. Het is een LTE (4G) toestel dus de vraag is nog of we hem in Nederland gaan zien. Wellicht dat er ook een 3G (HSPA) model komt. Opvallend is verder dat LG de Optimus Vu ook voorziet van een eigen slimme stylus (a-la Galaxy Note). LG's nieuwe stylus heet de 'Rubberdium Pen'. De funcites lijken veel op die van Samsung's S Pen. Het maken van screenshots, schrijven van notities en dergelijke.

Standaard wordt de LG Optimus Vu uitgerust met Android 2.3 (Gingerbread) maar een upgrade naar ICS is al in de maak volgens de Koreaanse fabrikant. 

De specs:
- 1.5GHz Dual core processor
- 32GB geheugen
- LTE (4G) support
- DLNA / HDMI / WiFi Direct
- 5 inch (4:3) IPS display (1024 x 768)
- Android 2.3 (Gingerbread)
- 8 megapixel camera met autofocus en LED flitser
- 1.3 megapixel front camera
- 2080 mAh accu

Enkele foto's: LG-Optimus-Vu-d LG-Optimus-Vu-e LG-Optimus-Vu-c

Via: LG (Korea)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.