Toestellen
27 september 2012 - Ron Smeets

LG Optimus Vu II; nog steeds groot, iets betere specs

De LG Optimus Vu was een bijzondere concurrent voor de Samsung Galaxy Note. Uitgerust met een 5 inch scherm, net als de Note, maar dan wel met een beeldverhouding van 4:3. Daardoor oogde, en was, het toestel in omvang nog groter dan de Galaxy Note. Bovendien was de Optimus Vu, die overigens nog niet in Nederland te koop is, vrijwel onmogelijk te bedienen met één hand.

LG heeft in Korea de Optimus Vu II gepresenteerd en helaas heeft dat toestel dezelfde onhandige afmetingen voor een smartphone (of phablet). Qua specs is de Optimus Vu II ietsje verbetert.

De processor is nog steeds een dual core 1.5Ghz Qualcomm chip, maar wel een nieuwer model. Hij heeft wel meer RAM gekregen, 2GB in plaats van 1GB. De accu is ietwat krachtiger maar 2150 mAh (was 2080 mAh) lijkt mij nog wat aan de krappe kant voor een smartphone met een dergelijk groot scherm. Standaard wordt de Optimus Vu II geleverd met Android 4.0. Natuurlijk heeft ook dit toestel weer 4G / Lte aan boord. 

Of hij naar Nederland gaat komen? Deze zomer, toen LG de Optimus Vu meegenomen had naar een Lte demo, werd gezegd van wel. Ergens in 2013. Dat gold natuurlijk voor de eerste versie van de Vu. Als LG haar 'belofte' inderdaad nakomt en in 2013 de Optimus Vu naar Nederland brengt, dan neem ik nu aan dat het 't nieuwe model zal worden. Afwachten maar.

LG-Optimus-Vu-II-a LG-Optmus-Vu-II-c LG-Optimus-Vu-II-b

Via: LG Korea

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.