Toestellen
22 augustus 2011 - Ron Smeets

LG Optimus Sol officieel gepresenteerd

Vorige week doken al een aantal kiekjes en specs op van de LG Optimus Sol. Vandaag heeft de Koreaanse fabrikant het toestel officieel gepresenteerd. Het is de bedoeling dat deze mid-range Android smartphone medio september, om te beginnen in Europa, in de winkels gaat verschijnen. Formeel wordt het de opvolger van de Optimus One.

De LG Optimus Sol wordt onder andere uitgerust met een 3.8 inch Ultra AMOLED display (800x480 pixels), een 5 megapixel camera, Android 2.3 (Gingerbread) OS en een 1GHz processor.

De meest opvallende spec is dus het Ultra AMOLED display. Een nieuwe variant op de AMOLED 'familie'. Volgens LG is het Ultra AMOLED display vooral beter afleesbaar in omgevingen met veel licht (zoals buiten). Andere specs die noemenswaardig zijn: Bluetooth 3.0, WiFi (en WiFi Direct), A-GPS, DLNA, 512MB RAM, 2GB ROM, een microSD geheugekaart (2GB kaartje wordt meegeleverd) en een 1500 mAh accu. Met 9.8mm is de Optimus Sol ook bepaald niet een van de 'dikste' smartphones die straks in de winkels liggen. Het officiele prijskaartje is op dit moment helaas nog niet bekend. De eerdere geruchten spraken over een advies verkoopprijs van €299,-.

Foto's: LG-Optimus-Sol-ac LG-Optimus-Sol-aa LG-Optimus-Sol-ab

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.