Geruchten
11 augustus 2011 - Ron Smeets

LG Optimus Sol (E730) gespot

LG is dit jaar (eindelijk) weer op de smartphone trein gesprongen ;-) De Koreaanse fabrikant lanceerde de afgelopen weken en maanden onder andere de Optimus 2X Speed, de Optimus Black en de Optimus 3D Speed.

Op een Duitse site zijn nu enkele foto's, een video en specs opgedoken van wat een volgende smartphone in de Optimus familie zou kunnen worden, de LG Optimus Sol (E730).

Gesproken wordt onder andere over een toestel met een 1GHz processor (geen woord over dual-core), een 3.8 inch WVGA AMOLED touchscreen display, Android 2.3.3 (Gingerbread) en LG's eigen Optimus UI. Op de achterzijde van het toestel is ook nog een 5 megapixel camera, zonder flitser, te zien. Op de voorzijde zit ook een camera, maar het is niet bekend of dat een VGA of 1.3MP versie is. De LG Optimus Sol, zo luiden de Duitse geruchten, zou later dit jaar in ieder geval bij Vodafone (in Duitsland dus) te koop zijn voor €299. Kortom, een mid-range Android smartphone dus. Hij wordt leverbaar in twee kleuren, zwart en zilver. Als de geruchten kloppen natuurlijk.

De video en foto's:

LG-Optimus-Sol-a LG-Optimus-Sol-b LG-Optimus-Sol-c LG-Optimus-Sol-e LG-Optimus-Sol-d LG-Optimus-Sol-f LG-Optimus-Sol-g

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.