Toestellen
19 september 2011 - Ron Smeets

LG Optimus Q2 ook alleen voor Koreaanse mobiele bellers

Nadat LG enkele dagen geleden al de LU6200 (Optimus Lte) voor de Koreaanse markt presenteerde heeft de fabrikant gisteren nog een toestel onthuld dat (voorlopig) alleen in haar thuisland beschikbaar zal komen.

De LG Optimus Q2 wordt een Android slider met een fysiek qwerty toetsenbord, een form factor die volgens mij ook in Nederland nog wel wat meer concurrentie zou mogen krijgen. Touchscreen smartphones met qwerty toetsenbord zijn namelijk zeldzaam geworden.

De LG Optimus Q2 heeft een 4 inch IPS touchscreen display met een lichtopbrengst van 700 nits, een 1.2 GHz Tegra 2 dual core processor en draait op Android 2.3 (Gingerbread). Andere specs die genoemd worden zijn een 5 megapixel camera, een VGA front cam, WiFi (Direct) en Bluetooth. Het toestel is de opvolger van de Optimus Q, een 3.5 inch touchscreen slider met qwerty toetsenbord die een jaar geleden, ook in Korea, op de markt kwam. Ondanks het grotere scherm en de betere specs is de Optimus Q2 met 12.3mm en 147 gram toch twee  milimeter dunner en 10 gram lichter dan zijn voorganger.

LG-Optimus-Q2 LG-Optimus-Q2-a

Via, Foto's via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.