Accessoires
17 mei 2011 - Ron Smeets

LG Optimus Pad wordt 'goedkoper' maar is nog steeds te duur

Enkele weken geleden maakte de Carphone Warehouse in Engeland al een belachelijk hoge prijs voor de LG Optimus Pad bekend. De Koreaanse tablet gaat daar namelijk 799 pond kosten (ca 915 Euro).

Vandaag maakte LG zelf de prijs en releasedatum van de Optimus Pad in Frankrijk bekend. Het Franse prijskaartje is iets minder gepeperd maar met 799 Euro nog steeds erg hoog. Te hoog als je het mij vraagt.

Misschien heeft de Optimus Pad zijn hoge prijskaartje in Frankrijk wel te danken aan het feit dat de bekendmaking werd gedaan tijdens een techno conferentie in Monaco ;-) Daar maakte LG behalve het prijskaartje ook bekend dat de Optimus Pad in de loop van juni in de Franse winkels zal verschijnen (niet alleen in Monaco overigens). Hoewel de Nederlandse prijs nog niet officieel bekend gemaakt is denk ik dat die hetzelfde zal zijn als de Franse (Euro) prijs. Ik mag althans niet hopen dat LG hier 915 Euro gaat vragen voor de Optimus Pad (de Engelse prijs).

Nee, zonder gekheid, ik vraag mij af wie er 800 Euro wil neertellen voor een 8.9 inch Android (Honeycomb) tablet die weliswaar voorzien is van een 3D camera (twee dus ;-), maar een 3D display waarvoor je een passief brilletje nodig hebt (en geen brilloos 3D scherm zoals de Optimus 3D Smartphone). Is de full HD (1080p) opnamemogelijkheid van de camera's zoveel extra geld waard? is het de 1GHz Nvidia Tegra 2 dual core processor? Wie het weet mag het zeggen!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.