Toestellen
18 mei 2011 - Ron Smeets

LG Optimus Pad een stuk goedkoper in Canada

Gisteren meldde ik al dat het er alle schijn van heeft dat de LG Optimus Pad erg duur gaat worden hier in Europa (en Nederland). In Frankrijk en Engeland kost hij respectievelijk 799 en 915 Euro (losse toestelprijs). Dat is in mijn ogen veel te duur voor een 8.9 inch Android Tablet.

Vandaag viel mijn oog echter op een bericht dat de LG Optimus Pad in Canada, los, al voor 700 dollar te koop zal zijn, ongeveer 505 Euro. Dat is nu een prijskaartje waar we in Nederland ook blij van zouden worden, toch?

Laten we hopen dat LG, en de providers, het Canadese voorbeeld qua pricing van de Optimus Pad ook in Nederland volgen want anders denk ik dat LG's tablet zichzelf uit de markt prijst. Er zijn, en komen, immers genoeg alternatieven die allemaal een stuk beter geprijst zijn dan de Optimus Pad wanneer daar een prijskaartje van 799 Euro aan komt te hangen.

Rogers, de Canadese provider, biedt de LG Optimus Pad overigens ook in combinatie met een 3-jarig (!) abonnement aan voor 325 Euro (450 Canadese dollar).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.