Toestellen
14 september 2010 - Ron Smeets

LG Optimus One en Optimus Chic krijgen specs en komen in Q4

In Juli presenteerde LG in Korea al de Optimus One en de Optimus Chic. In navolging van de Optimus Android weer twee relatief goedkope Android toestellen. Aanvankelijk werd aangenomen dat deze modellen niet naar Europa zouden komen maar dat bleek al snel onjuist. LG had in julie gewoon een vooraankondiging gedaan zonder verdere details van beide toestellen te presenteren.

Vandaag heeft de Koreaanse fabrikant uiteindelijk de specs van de Optimus One (rechst op de foto) en Optimus Chic (links op de foto) gepresenteerd. Beide toestellen zouden nog dit jaar in de winkels verschijnen (Oktober/November) Over de prijs wordt helaas nog steeds gezwegen. Die info zal dan wel weer over twee maanden volgen ;-)

Qua specs ontlopen beide toestellen elkaar niet zo heel erg veel. Beiden hebben een 3.2 inch capacitve touchscreen display, GSM 3G en HSDPA support, WiFi, A-GPS, een digitaal kompas, een 3.5mm audio aansluiting en ze zijn voorzien van het Android 2.2 OS. Het belangrijkste verschil zit 'm in de camera. De Optimus Chic heeft een 5 megapixel versie terwijl de Optimus One het met een 3 megapixel camera moet doen. Verder verschillen ook de accu's enigszins van elkaar, een 1500mAh batterij voor de Optimus One versus een 1250mAh versie voor de Optimus Chic

Uiterlijk lijken de toestellen niet zo heel erg veel op elkaar. Natuurlijk, het zijn beiden full-touchscreen modellen maar de Optimus One ziet er met zijn rondere vormen wat mij betreft toch wat sjieker uit dan de vierkante Optmus Chic ;-) LG-Optimus-One-a LG-Optimus-Chic

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.