Toestellen
25 januari 2012 - Ron Smeets

LG Optimus LTE al 1 miljoen keer verkocht

Hier in Nederland hoeven we de LG Optimus LTE, een 4G toestel, voorlopig (en waarschijnlijk helemaal) niet te verwachten, maar in de vier landen waar deze Koreaanse smartphone wel al beschikbaar is wordt hij prima verkocht.

LG meldde vandaag namelijk dat de verkoopteller van de Optimus LTE inmiddels de 1 miljoen al gepasseerd is. Het leeuwendeel daarvan is over de Koreaanse toonbanken gevlogen, ruim 600.000 exemplaren om precies te zijn.

De Optimus LTE wordt momenteel alleen in Zuid Korea, de VS, japan en Canada. De meeste andere landen, waaronder dus ook Nederland en België, hebben nog geen netwerken met noemenswaardige LTE dekking. 

De LG LU6200 heeft onder andere een 4.5 inch LCD (IPS) display met HD (1280 x 720p) resolutie, een 1.5 GHz dual core processor met Andreno 220 GPU en 1GB RAM, 4GB geheugen, een 8 megapixel auto focus camera (plus een 1.3 megapixel versie aan de voorzijde), Android 2.3 (Gingerbread) en een 1830mAh accu. Specs als WiFi (Direct), DLNA, Bluetooth 3.0, NFC en GPS zijn natuurlijk ook allemaal aanwezig. Het toestel is, door het 4.5 inch scherm, niet een van de meest compacte  Android Smartphones met 132.9 x 67.9 mm maar het gewicht, en de dikte (respectievelijk 123 gram en 10.5mm) vallen nog best mee.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.