Toestellen
29 augustus 2012 - Ron Smeets

LG Optimus L9: stijlvolle grote middenklasser

Na de Optimus G, gisteren, heeft LG vandaag een nieuwe L-Series smartphone onthuldp. De LG Optimus L9 is op het eerste gezicht niet veel meer dan een stijlvolle middenklasser, maar wel met een 4.7 inch IPS display.

Verder heeft het toestel een 1 GHz dual core processor, 1GB RAM, 4GB intern geheugen, een 5 megapixel camera en Android 4.0 ICS.

Het moge duidelijk zijn dat de Optimus L9 gepositioneert wordt aan de 'bovenkant' van de L-Series modellen (L3, L5 en L7). Zoals gezegd ziet hij er op de plaatjes stijlvol uit en met 9.1 millimeter is het zeker ook niet de 'dikste' smartphone van dit moment. Andere specs die LG in haar persbericht (link onder de foto) liet 'vallen' zijn de 2150 mAh accu en DLNA support. Over Wifi, Bluetooth, GPS, HSPA en dergelijke wordt nu nog niets geroepen, maar dat zal bij de L9 toch zeker ook niet ontbreken ;-)

LG-Optimus-L9-b LG-Optimus-L9-a

Via: Persbericht LG

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.