Toestellen
09 mei 2012 - Ron Smeets

LG Optimus L7 en L3 in de winkels, L5 volgt binnenkort

In Barcelona presenteerde LG voor de Europese (Nederlandse) markt onder andere de Optimus L-Series. Drie toestellen die variëren van low-end tot mid-range. De Optimus L3 en L7 liggen vanaf nu in de winkels, zo maakte de Koreaanse fabrikant eerder vandaag bekend. De L5 volgt binnenkort.

De goedkoopste van de drie, de Optimus L3, is duidelijk een instap-smartphone. Met een (advies)prijskaartje van 129 Euro en een 3.2 inch scherm is hij vooral compact.

Het meest interessante model is de Optimus L7. Die heeft een 4.3 inch NOVA display, draait op Android Ice Cream Sandwich en is met 8.7mm ook erg dun. Ter vergelijk, de HTC One X is 8.5mm en de Samsung Galaxy S III 8.6mm dun, maar dat zijn wel twee toestellen die nauwelijks met de Optimus L7 te vergelijken zijn. Ze kosten dan ook ongeveer het dubbele. De Optimus L7 ligt viir 299 Euro in de winkels.

De belangrijkste specs van de Optimus L3, L5 en L7:
Specs-Optimus-L-Style

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.