Geruchten
30 januari 2012 - Ron Smeets

LG Optimus L3 (E400), een goedkope Android phone, gespot

In Zweden is de LG Optimus L3 (E400) opgedoken bij een lokale retailer. Als de geruchten juist zijn dan wordt dit een volgende, goedkope, Android Smartphone van de Koreaanse fabrikant.

De Zweedse prijs ligt rond de 145 Euro en het toestel is voorzien van een 3.2 inch QVGA display, 3G, WiFi, GPS, een 3.5mm audio (headset) aansluiting, microSD geheugenkaart, een 3 megapixel camera aan de achterzijde en Android 2.3 (Gingerbread). Het design (zie foto's hieronder) is alleraardigst, maar dat is ook een kwestie van smaak natuurlijk.

Officieel heeft LG nog niets bekend gemaakt over de Optimus L3 (E400). Dat zal wellicht in of rond het MWC gebeuren, als het toestel inderdaad bestaat dus. Eerder doken ook al de (high-end) LG Optimus CX2 (aka Optimus 3D 2) en Optimus X3 op die vermoedelijk ook eind februari, in Barcelona, onthuld gaan worden.

Bij de Zweedse webshop CDON.COM is het toestel in ieder geval al te 'reserveren. Daar worden ook nog andere specs genoemd zoals quad band GSM support met UMTS/HSPA (max 3.6 Mbps download), Bluetooth met A2DP, een FM Radio en een afmeting van 101.2 x 59.9 millimeter (h x b, de dikte is niet bekend). Foto's van de LG Optimus L3 (E400): LG-Optimus-L3-E400-Android LG-Optimus-L3-E400-Android-2

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.