Geruchten
10 november 2011 - Ron Smeets

LG Optimus Hub (aka Univa) met Android ICS opgedoken?

Intussen is het alweer een tijdje verdacht stil bij LG Mobile en komen de Koreanen vooral in het nieuws door reorganisaties, ontslag van de CEO en de zware verliezen die haar mobiele divisie telkens moet rapporteren.

Het gerucht over de LG Optimus Hub, mogelijk de eerste Android ICS smartphone van Korea's tweede mobiele telefoonfabrikant, zorgt weer voor een beetje hoop. Letwel, het is dus nog maar een gerucht ;-)

Als de berichten klopen dan gaat de LG Optimus Hub er ongeveer zo uit zien als op de afbeelding hieronder. Ik zeg ongeveer omdat het toestel dat daar te zien is een zogenaamde 'accu-pack-hoes' van Mophie heeft. Vermoedelijk om het toestel een beetje te camoufleren. Overigens werd de Optimus Hub enkele maanden geleden al aangekondigd voor de Indiase markt als de LG Univa, maar toen nog niet in combinatie met Android ICS (zie de tweede afbeelding hieronder).

De specs die destijds genoemd werden waren echter niet bijzonder high-end; een single core 800 MHz processor, 3.5 inch HVGA display, 5 megapixel camera, Bluetooth, WiFi Direct, DLNA en een prijskaartje van ca 200 Euro.

LG leek begin dit jaar weer op de goede weg in de smartphone markt. Nadat de Koreanen in 2009 en 2010 een beetje verdwaald waren kwam men ineens met de Optimus 2X en de Optimus 3D op de proppen. Vergeleken met de smartphones die LG in de periode daarvoor gepresenteerd had waren dit best redelijke modellen. Helaas is die 'opleving' vooralsnog maar van korte duur gebleken. Er werden nauwelijks nog nieuwe (high-end) toestellen gepresenteerd en ook de beslissing om de 'oude' Optimus 7 ineens weer 100 euro duurder te maken en als Optimus 7.5 (met de nieuwste Windows Phone versie dus) in de winkels te leggen, is ook niet echt slim te noemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.