Geruchten
21 januari 2013 - Ron Smeets

LG Optimus G Pro gespot

Sinds Samsung met de Galaxy Note en Note II het succes van de 'phablet', smartphones met een scherm van minimaal 5 inch, inluidde hebben de meeste fabrikanten de afgelopen maanden ook een dergelijk toestel gepresenteerd. Alleen LG bleef een beetje achter, wereldwijd dan. Die Koreanen hadden tot nu toe alleen de Optimus Vu en Vu II. Beiden met een 5 inch scherm maar ook beiden met een ietwat onhandige 4:3 schermverhouding. Bovendien waren die maar in een paar landen te koop.

Met de LG Optimus G Pro, een toestel dat offcieel nog niet gepresenteerd is, zou LG daar veranderingn in kunnen brengen. Het is dus nog niet meer dan een gerucht, maar wel eentje met prima specs ;-)

Deze opvolger van de huidige Optimus G zou, als de specificaties en afbeeldingen kloppen, een breedbeeld 5 inch full HD scherm hebben. Verder wordt ook gesproken over Android  4.1 (Jelly Bean), een 1.7 GHz quad core processor met 2GB RAM, 13 megapixel camera, 3000 mAh accu, 32GB intern geheugen, WiFi, NFC en 4g/LTE support. Mogelijk heeft de Optimus G Pro ook een infrarood poort. De afmetingen van het toestel zijn 139 x 79 x 10 millimeter en hij zou 160 gram wegen.

Via, Bron (Japans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.