Toestellen
28 augustus 2012 - Ron Smeets

LG Optimus G gepresenteerd

De afgelopen dagen dook de LG Optimus G al enkele keren op in het geruchtencircuit. Afgelopen nacht is het toestel in Korea officleel gepresenteerd.

De specs van de Optimus G komen aardig overeen met hetgeen al uitgelekt was; een 1.5GHz Snapdragon S4 quad core processor, 2GB RAM, een 4.7 inch IPS HD display (1280 x 768), 13 megapixel camera en Android 4.0.4 (ICS). 

Aan de voorzijde zit ook nog een 1.3 megapixel camera. Met een afmeting van 131.9 x 68.9 x 8.45 millimeter is het toestel vooral lekker dun. Met de 2100 mAh accu weegt hij 145 gram. De LG Optimus G is bovendien een LTE (4G) toestel. Meer specs zijn op dit moment nog niet bekend gemaakt maar wellicht dat het toestel later deze week in Berlijn te zien zal zijn.

In het Koreaanse persbericht staat dat de Optimus G vanaf volgende maand in Korea op de markt zal komen en in oktober ook de Japanse winkels van NTTDocomo (pdf) zal liggen. Wij, en de rest van de wereld, zullen er iets langer op moeten wachten. Hoe lang? Dat is nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.