Toestellen
17 mei 2011 - Ron Smeets

LG Optimus Black vanaf volgende week in de winkels voor €400

De LG Optimus Black werd enkele maanden geleden al officieel onthuld (tijdens de CES in Las Vegas). Vandaag maakte LG bekend dat het toestel vanaf volgende week officieel in heel Europa, dus ook bij ons, te koop zal zijn.

Het adviesprijskaartje gaat 400 Euro bedragen (€399,99) en niet 499 Euro zoals in eerdere, Duitse, geruchten gemeld werd.

LG zet met de Optimus Black vooral in op het relatief geringe gewicht van deze Android Smartphone (109 gram) en het nieuwe NOVA display, een technologie die zou moeten zorgen voor een verdubbeling van de lichtopbrengst, vergeleken met een AMOLED display, en een halvering van het energieverbruik. Dat is natuurlijk iets dat we eerst uitgebreid moeten testen voordat ik er over kan oordelen. Zie ook onze preview van enkele maanden geleden.

De belangrijkste specs van de LG Optimus Black op een rijtje:
- 4-inch NOVA Display (700 nits brightness)
- Afmetingen:122 x 64 x 9.2mm
- Gewicht: 109g
- 1GHz processor (single core)
- Wi-Fi Direct
- 5MP Camera en een 2MP Front Camera
- Gesture UI powered by Gyro-sensor
- 2GB intern geheugen en Micro SD tot 32GB
- Android 2.2 Froyo met upgrade naar Android 2.3 Gingerbread via FOTA (upgrade schema zal binnenkort worden aangekondigd)
- 1,500 mAh accu

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.